Regional missionsledare tillsvidare 100% till EFS Norrbotten

Söker du ett omväxlande och spännande arbete med många möjligheter kan denna tjänst vara något för dig.

Norrbotten är kanske förknippat med mygg, vilda djur och jägare, men här finns även en hel del människor som längtar efter att få känna en andlig närvaro.

Framförallt det södra kustområdet är redan ett starkt fäste för EFS men det finns grupperingar på många andra ställen i länet som är och kan bli nyplanteringar för EFS.

De stora satsningarna på batteritillverkning och fossilfri stålproduktion sker i vår närhet och sätter oss på världskartan för miljövänlig produktion eftersom hela kedjan från råvaror till elproduktion finns lokalt. I denna tillväxtzon kommer vi behöva fler människor både från Sverige och från andra länder.

Förutom arbetet finns i Norrbotten stora möjligheter till ett rikt friluftsliv med närhet till hav, skog och fjäll. Vilda bär, svamp, fiske, jakt, fantastisk skärgård, skidåkning, snöskoter och hundspann är några aktiviteter som finns inom området.

Hos oss i EFS Norrbotten får du ett meningsfullt arbete där du kan göra skillnad. Välkommen till ett kreativt och omväxlande jobb tillsammans med ett engagerat arbetslag och möten med många människor.

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Det innebär att vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet i mission, lärjungaskap och gemenskaper.

EFS Norrbotten består för närvarande av ungefär 28 missionsföreningar, med ca 1 560 medlemmar. I missionsföreningarnas olika verksamheter engagerades under 2020 trots pandemin ytterligare ca 1 500 personer. Av regionens missionsföreningar är 5 samarbetskyrkor med Svenska kyrkan som samarbetspartner. Kansliet är placerat i Luleå. Där finns förutom regional missionsledare, en informatör/organisationssekreterare och en Salt-koordinator.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som regional missionsledare ansvarar du för:

 •       visionsarbetet i regionen
 •       att inspirera, leda, samla och utveckla EFS Norrbotten utifrån visionen
 •       att coacha och stötta missionsföreningar, frivilliga och anställda
 •       samarbete och kontakt med Svenska kyrkan och övrig samverkan
 •       att leda och arbetsleda EFS Norrbottens kansli.

I arbetet som regional missionsledare ingår att vara en sammanhållande länk mellan riks-, region- och lokalnivå. Du kommer att ingå i EFS ledningsgrupp, ansvara för regionens arbetsgivarfrågor i samråd med EFS personalavdelning samt bistå missionsföreståndaren i vissa uppdrag. 

Vi tror att du är en person som har:

 •       passion för missionsuppdraget och vill verka i enlighet med EFS vision och uppdrag
 •       erfarenhet av att leda förändringsprocesser och att gå från vision till handling
 •       positiv drivkraft och är lösningsorienterad
 •       god strategisk förmåga
 •       god kännedom om EFS och Svenska Kyrkan och en god förmåga till samverkan
 •       teologisk och ideologisk trygghet i vad det innebär att arbeta i en evangelisk luthersk missionsrörelse
 •       förmåga att bearbeta teologiska och ideologiska frågor och både förankra och kommunicera det i tal och skrift

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som är prästvigd eller har motsvarande ledarkompetens. Vi lägger stor vikt vid erfarenhet som arbetsledare och ser gärna att du har arbetat några år inom EFS. Vi tror att du är bra på att inspirera andra, är en god kommunikatör och har god organisatorisk förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar 12 månaders provanställning. Körkort och tillgång till bil är nödvändigt. För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision ekumeniska. Vi förbehåller oss fri prövningsrätt.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem, 018–430 25 06, Kerstin.oderhem@efs.nu

EFS Norrbottens ordförande Håkan Eriksson, 070-632 54 49, hakan.l.eriksson49@gmail.com

Vision ekumeniska Stefan Nordström, 073-541 77 82, Stefan.Nordstrom@fv.vision.se

Se också www.efs.nu

 

Senaste ansökningsdag: 16/11

Skicka in din ansökan idag till alice.harlin@efs.nu då urval och intervjuer sker löpande och tillsättning kan ske före sista ansökningsdag