Samarbetskykorpäst i Umeå, EFS Västerbotten, 100%

Nu söker vi dig som vill vara med och leda utvecklingen av Grisbackakyrkan som samarbetskyrkopräst i Umeå landsförsamling.

Om Grisbackakyrkan och Umeå lands församling
Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka där verksamheten drivs av en EFS-förening. Huvudgudstjänst firas i stort sett alla sön- och helgdagar, utom på sommaren. Därtill varje vecka ett flertal bönesamlingar, Öppet Hus för daglediga, missionsträffar och samlingar för barn och familjer. Där finns ett omfattande ungdomsarbete och ett diakonalt arbete (Blå Träffen m.m.) med inriktning på människor med intellektuell funktionsnedsättning. Förutom präst finns en musiker, en diakoniassistent och en ungdomskonsulent anställda av EFS samt ett stort antal engagerade medlemmar och andra som bidrar ideellt utifrån sina olika gåvor och intressen. Grisbackakyrkan är en del av Umeå landsförsamling som finns i en växande del av Umeå. Här finns också ett historiskt område med en medeltida kyrka i centrum.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att ansvara för gudstjänsterna i Grisbackakyrkan och vara arbetsledare för de anställda. Tillsammans med dem, EFS-föreningens styrelse och alla ideellt engagerade ska du ta ansvar för verksamheten i Grisbackakyrkan. Du kommer även att medverka i sådan verksamhet som EFS Västerbotten driver.

Du kommer att vara en del av arbetslaget i Umeå landsförsamling och som präst dela ansvaret för kyrkliga handlingar, konfirmandarbete, läger och gudstjänstlivet i församlingen. Församlingsherden i Umeå landsförsamling är din arbetsledare.

Förutom detta ser vi gärna att du bidrar med just dina speciella gåvor i de områden som du brinner för!

Om dig
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i din roll som präst hos oss. Vi ser gärna att du är duktig på att samarbeta och trivs med att både arbeta med egna uppgifter och i team med andra. Du har förmåga att på vår tids språk tolka och förmedla evangelium. Vidare har du ett inkluderande synsätt och förmåga att uppmuntra människor så att deras gåvor kommer i funktion i församlingen. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att arbetsleda andra, både anställda och ideella. Det är också meriterande om du sedan tidigare har kunskap om EFS. Du ska ha behörighet för prästtjänst i svenska kyrkan och vi utgår från att du delar Svenska kyrkans värdegrund. B-körkort krävs för tjänsten.

Arbetstid/arbetsvillkor
Tjänsten är tillsvidare, 100 % med tillträde enligt överenskommelse. Arbete på helger ingår och du kommer att ingå i jourschema.

Upplysningar
För mer information om tjänsten kontakta:

Malou Wirström, församlingsherde Umeå landsförsamling
Telefon: 090-200 28 07
Epost: malou.wirstrom@svenskakyrkan.se

Torkel Lindahl, EFS Grisbacka
Telefon: 070 397 85 23
Epost: torkel@etlindahl.se

Facklig företrädare

Peter Werner, KyrkA
Telefon: 0911-27 41 15
E-post: peter.werner@svenskakyrkan.se

Anneli Brage, Vision
Telefon: 090-200 26 34
E-post: anneli.brage@svenskakyrkan.se

Instruktioner för ansökan
Skicka CV, personligt brev och prästbrev till umea.pastorat@svenskakyrkan.se och skriv ”Präst Grisbackakyrkan” i ämnesraden. Vi vill ha din ansökan senast den 6 mars.

Om oss
Svenska kyrkan i Umeå utgörs av sex församlingar som samverkar inom Umeå pastorat sedan 2014. I pastoratet finns också ett kansli med gemensam fastighets- och kyrkogårdsförvaltning, administration och bokning, personalfunktion samt kommunikationsenhet.

EFS är en inomkyrklig missionsrörelse vars syfte är ”att på den evangelisk-lutherska bekännelsens grund främja Kristi rikes tillväxt” (ur stadgarna). Vår vision är att få se människor och samhällen förvandlade av Jesus. EFS vill som rörelse vara med och skapa bra förutsättningar för att människor ska få komma till tro på Jesus, växa i sitt lärjungaskap och hitta en gemenskap att känna sig hemma i.

Vi ser fram emot din ansökan!

Övrig information

Detta är en samarbetskyrka mellan EFS och svenska Kyrkan och EFS-föreningen inte är ansluten till EFS riks utan är en del av EFS distriktet Västerbotten.