Samarbetskyrkopräst till Mobackenkyrkan

Skellefteå landsförsamling

Vi erbjuder ett meningsfullt arbete i en lärande organisation och ser fram emot att få välkomna en ny medarbetare som vill vara med och utföra vårt grundläggande uppdrag i samarbete med EFS.

Vi bjuder in till en öppen kyrka

Som samarbetskyrkopäst får du arbeta med gudstjänster och kyrkliga handlingar. I samarbete med vår musiker, ungdomskonsulent, diakoniassistent och husmor får du också arbeta i en bred verksamhet med bland annat körer, scoutgrupper, bönegrupper och träffar för daglediga. Tillsammans arbetar vi aktivt med att söka nya vägar att nå ut med evangeliet.

Som en del av en helhet kan i övrigt förekommande uppgifter tillkomma i samverkan mellan församlingarna som utgör pastoratet.

Vi samlar engagerade medarbetare

För att vi ska få ett gott samarbete är det viktigt att vi gör en bra matchning. Därför söker vi dig med utbildning som präst i EFS eller Svenska kyrkan. Du bör vara förtrogen med EFS och att tillsammans med styrelse, ideella och anställda bygga församlingen.

Som medarbetare behöver du vara intresserad av nya sätt att vara kyrka på och nå ut till familjer i närområdet. Du behöver vara positiv och lösningsfokuserad, ansvarstagande samt ha goda kommunikations- och samarbetsförmågor. 

Naturligtvis delar du Svenska kyrkans värderingar och som förmedlare av kyrkans tro förväntas även medlemskap.

Vi välkomnar din ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % och kommer att vara vakant från början på november så vi tillsätter den enligt överenskommelse. Vi arbetar med kompetensbaserad rekrytering som främjar mångfald och välkomnar dig att via vårt ansökningsformulär svara på våra obligatoriska frågor samt antingen svara på de valfria frågorna och fylla i dina uppgifter eller bifoga dina ansökningshandlingar senast söndag 10 november.

Enligt Kyrkoordningen Kap 34, skall domkapitlet pröva de sökandes behörighet inom vigningstjänsten och avge ett yttrande utifrån de särskilda krav som befattningen ställer. Uppmärksamma därför att det krävs prästbrev och/eller examens- och studieintyg för att Ditt CV ska vara komplett.

Vi kommer att be om ett utdrag ur brottsregistret för den vi erbjuder tjänsten då tjänsten inkluderar arbete med barn och unga.

Välkommen till Mobacken

Mobackens EFS-förening har ca 100 medlemmar och ansvarar för landsförsamlingens verksamhet inom området. Mobackenkyrkan är belägen några kilometer utanför centrum i ett naturskönt område. Vi önskar vara en öppen kyrka för människor i närområdet.Skellefteå landsförsamling är en församling med gamla anor och ett levande gudstjänstliv. Förutom Landskyrkan finns fem stadsdelskyrkor, varav två är samarbetskyrkor med EFS. Dessutom finns ett antal bönhus och byagårdar där vi bedriver verksamhet. I församlingen bor det omkring 20 000 invånare, ca 80 % av dessa tillhör Svenska kyrkan och vi är ett trettiotal medarbetare. Här möts alla åldrar så att vi tillsammans kan växa i trygghet och självkänsla. Skellefteå landsförsamling vill att Svenska kyrkans kärnord Närvaro, Öppenhet och Hopp ska prägla all vår verksamhet – i våra lokaler såväl som på nätet.Vi undanber oss direktkontakt från bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare platsannonser.

AnställningsformTillsvidareanställning
Anställningens omfattningHeltid
TillträdeEnligt överenskommelse.
LöneformMånadslön
Antal lediga befattningar1
Sysselsättningsgrad100 %
OrtSkellefteå
LänVästerbottens län
LandSverige
Referensnummer2019/11
KontaktArne Andersson, församlingsherde i lands, 0910 – 78 79 01
Kurt Lindgren, ordförande i EFS Mobacken, 070 – 578 27 72
Facklig företrädarePeter Werner, KyrkA, 0911 – 27 41 15
Hans-Jörgen Kronqvist, Vision, 0910 – 78 78 25
Publicerat2019-10-11
Sista ansökningsdag2019-11-10