Projekt Injil

Vi vill rusta EFS att bättre gestalta hela evangeliet bland människor med muslimsk bakgrund. Och tillsammans bygga församling.

Idag finns det fler människor med muslimsk bakgrund än någonsin i Sverige, vilket är en fantastisk möjlighet för kyrkan att ta tillvara på. Vi vill dela tron med nya människor och vi vill berikas av andra kulturer.

Injil är det arabiska ordet för evangelium och med projekt Injil vill vi rusta EFS att bättre gestalta hela evangeliet bland våra vänner och bekanta med muslimsk bakgrund. Och tillsammans bygga församling.

Med nätverkande, genom att hitta de resurser som redan finns bland oss, med kurser, relationer och bön vill vi tillsammans med er bli bättre på både integration och evangelisation.

Guds rike i orten

Detta är en inspirerande och utrustande dag för dig som vill verka i Sveriges utsatta områden. Konferensen är född utifrån en ekumensik längtan att prioritera orten högre.

Vi drömmer om att se liv och samhällen förvandlade av Jesus och likt Honom vill vi söka oss till marginalen. Vi vill som Jesus efterföljare leva och verka bland alla människor, inte minst i utsatta stadsdelar. Vi vill vara en Kyrka bland de de som upplever ett utanförskap, de oroliga och de gängkriminella. Vi vill leva bland ungdomar, familjer och ensamstående. Bland muslimer, ateister och hinduer. Vi vill vara Guds kropp på de färgstarka torgen och i betongblocken.

Välkommen att inspireras och brottas tillsammans med oss. Vi hoppas det blir en utmanande dag med bön, samtal, undervisning och utrustning. Genom goda exempel vill vi ge hopp om att orten kan blomstra!

Var och när: 

12 oktober. Västra Frölunda, Göteborg.

Mer information och anmälan:

https://efk.se/forsamlingar-i-sverige/forsamlingsstod/missionell-diakoni/guds-rike-i-orten.html

Seminarier

Önskar din förening eller församling inspiration och utbildning för att bättre kunna gestalta evangeliet till människor med muslimsk bakgrund? EFS leder gärna seminarier eller inspirationsdagar. Kontakta frida.thornell@efs.nu för mer information.

Kursen Vänner emellan

Vänner emellan är nu uppdaterad och bearbetad med aktuell undervisning! 

Detta en interaktiv kurs som syftar till att hjälpa vanliga kristna att bygga vänskap med vanliga muslimer. Kursen ger redskap för att förklara och dela den kristna tron. 

Vi handleder dig gärna så att du kan leda en egen kurs lokalt. Det är inte svårt och du kan enkelt beställa allt material du behöver som ledare. 

Vi har även kursen online, för er som inte kan samla en grupp lokalt. 

Mer information om kursen här.

Al Massira

Al Massira är en upptäckarkurs i kristen tro, för människor med muslimsk bakgrund. 12 gånger träffas gruppen för att tillsammans se på filmer med undervisning, samtala om Gud och dela livet. Det är en kronologisk vandring genom Bibeln, i sökandet efter Messias. Ett upplägg som liknar Alpha.

 

Dessa grupper har fått betyda mycket för människor som är nyfikna på den kristna tron och vi hoppas att fler församlingar ska vilja använda detta som ett verktyg i evangelisation och lärjungaträning.  

För att kunna leda en Al Massira grupp och få tillgång till materialet behöver du först gå en ledarutbildning. Kontakta oss för att få veta mer om kommande ledarutbildningar.

Mer information hittar du här.

Bibelbox

Köp in en Bibelbox till din församling! Denna låda med 100 Nya Testamenten på tio olika språk kan enkelt beställas från Biblefactory. Ett utmärkt sätt att konkret visa att alla människor från olika språkliga bakgrunder är välkomna till kyrkan. Och en fin gåva till dem du möter på språkcafet, vid gudstjänsten eller när ni serverar kaffe på torget. Hör av dig om du vill ha hjälp att beställa en låda.

Migration och integration

Läs mer om hur EFS arbetar med migrations- och integrationsfrågor här.

30 dagar i bön för den muslimska världen

Vill du hellre be själv så är 30 dagar i bön för den muslimska världen ett bra alternativ! Det är en ekumenisk bönesatsning då kristna över hela världen uppmanas att under ramadan be för muslimer. Varje dag lyfts nya böneämnen med fakta och inspiration att luta sig emot. 

För att ladda ner appen, sök på ”30 dagar i bön” i din app-store.

Välkommen att be med oss

Vi kommer att be tillsammans varje kväll under ramadan, 8 mars till 9 april, klockan 21:00. Vi börjar med att någon delar en kort reflektion, vittnesbörd eller ett bibelord – och sedan ber vi för muslimer i vår närhet. Vi avslutar senast kl 21:30. 

Du är välkommen att vara med varje kväll, eller de tillfällen som passar dig. Du deltar digitalt genom att ansluta till samlingen via Google meet. Klicka här för att komma till samlingen.