Systemansvarig, EFS riks, 100%

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.

Arbetsbeskrivning

Som ideell organisation strävar vi efter att hitta den perfekta balansen mellan högkvalitativa IT-system som utgör effektiva arbetsredskap och ett förtroendeingivande förvaltande av de insamlade gåvorna som möjliggör vår verksamhet. Nu ser vi möjligheten och behovet att på EFS och Salts rikskansli prioritera att bygga upp en IT-avdelning med start i dig som systemägare (product manager) för våra mjukvarusystem och vissa hårdvarulösningar.

På EFS kansli ansvarar du för utveckling och underhåll av bland annat system för insamling och register, event och för IT-arkitektur kopplat till webb, Google Workspace och kontorslösningar för rikskansliet. I tjänsten samarbetar du med chef för IT och projektleder utvecklingsprojekt som möjliggör verksamhet och verksamhetsutveckling. I arbetet arbetar du i nära dialog med systemets användare.

IT ingår som en sektion i EFS avdelning för Fastighet och service. Avdelningen ansvarar för driften av servicefunktioner och fastigheten samt för arkiv. Bön och andakter är en viktig del av dina arbetsuppgifter. Som en del av avdelningen arbetsleds du av EFS fastighetschef.

Exempel på arbetsuppgifter

  • Kontakt med systemleverantörer
  • Utveckling av systemintegrationer
  • Projektledning
  • Administration av IT-system
  • Kravställning och upphandling

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som också har flera års erfarenhet av att äga och utveckla system och som förstår vad det innebär att verka inom ideell sektor. Du har erfarenhet av kravställning, förhandling samt upphandling vid inköp av såväl hårdvara som mjukvara.

Vi söker dig som tänker strategiskt och tar ansvar och har god förståelse av det tekniska landskapet för ideella organisationer. Du vill hålla ihop en helhet av bra och effektiva lösningar, trivs i ansvaret att ansvara för verksamhetskritiska system och inte duckar för att också hugga i enklare administrativa uppgifter som hör till att få till fungerande IT. Du är strukturerad och van av att hantera många bollar. Som person är du möjlighetsfokuserad och duktig på att interagera med andra.

Det är meriterande om du har kunskap om databashantering, webbutveckling, UX, och Google Workspace. Vi ser gärna att du har god kännedom om EFS och delar EFS vision och värderingar.

Vid tjänstens tillsättning kommer stor vikt att läggas vid sökandes personliga lämplighet. Fri prövningsrätt förbehålles.

Övriga upplysningar

Tjänsten är en tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.

Tillträde 2022-01-10 eller enligt överenskommelse.

Placeringsort: Uppsala.

För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter och ansökan

Upplysningar om tjänsten lämnas av chef för fastighet och service Markus Holmström, markus.holmstrom@efs.nu

Facklig representant för Vision-ekumeniska Stefan Nordström, stefan.nordstrom@fv.vision.se, 0735-41 77 82, 0720-50 43 32.

Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas via e-post till: alice.harlin@efs.nu. Sista ansökningsdatum är 2022-01-31, men urval sker löpande så vänta inte med din ansökan.