Systemförvaltare, 75-100%, EFS Kansli, Uppsala

Välkommen att söka tjänst som systemförvaltare på EFS rikskansli.

Arbetsbeskrivning

EFS IT-avdelning arbetar för att utveckla effektiva processer med hög verksamhetsnytta för EFS centrala organisation (rikskansli och regioner). Vi har påbörjat vandringen mot ett mer aktivt och agilt förvaltarskap av en framväxande automatiserbar och integrerbar systemportfölj. I det arbetet söker vi nu en systemförvaltare som ansvarar för den taktiska förvaltningen av EFS centrala IT-system, förbättrar och utvärderar befintliga tjänster och löpande utvecklar vår tjänstekatalog för att stötta verksamheten. Arbetet sker i tät dialog med systemens användare, de ansvariga avdelningarna och övriga anställda på EFS rikskansli i Uppsala.

I arbetet ingår att vara EFS beställare av IT-tjänster och system och vi söker därför dig som vill förstå verksamheten, analysera behoven och formulera dem  på ett tydligt sätt för befintliga och nya leverantörer. I arbetet ingår också att utforma och driva projekt i syfte att kartlägga processer och automatisera dem med hjälp av integrationer och orkestrering.

IT ingår som en sektion i EFS avdelning för Fastighet och service och du arbetsleds av chefen för avdelningen.  Avdelningen ansvarar för driften av servicefunktioner och fastigheten. Bön och andakter är en viktig del av dina arbetsuppgifter.

Exempel på arbetsuppgifter:

 •       Agil och traditionell förvaltning av befintliga system i vår portfölj med tonvikt på CRM.
 •       Ärendehantering
 •       Analys av processer för att utveckla automationer och integrationer mellan system.
 •       Administration och löpande dokumentation
 •       Kravställning och beställning

Önskvärda kvalifikationer och egenskaper

Vi söker dig som känner eller vill lära känna EFS och vår verksamhet och vill vara spindeln i nätet som håller ihop vår systemportfölj. Du tänker systematiskt och analytiskt, ser helheten, och är duktig på att samla in, kartlägga och förstå verksamhetens behov och hur IT kan tillmötesgå dem. Du är intresserad av att leta upp, utvärdera och föreslå IT-system och vill se utveckling i nära samarbete med hela verksamheten. Du är både nyfiken på våra befintliga processer och längtar efter att göra dem bättre och mer effektiva.

Du trivs i ansvaret att ansvara för verksamhetskritiska system och duckar inte för att när det behövs ta dig an enklare administrativa uppgifter som hör till att få till fungerande IT. Du är strukturerad och van att hantera många bollar samtidigt. Som person är du lyhörd, möjlighetsfokuserad och duktig på att interagera med andra.

Det är meriterande om du har kunskap om integrationer, low-code-plattformar, databashantering, webbutveckling, Microsoft Azure och Google Workspace. Vi ser gärna att du har god kännedom om EFS och delar EFS vision och värdegrund.

Övriga upplysningar

 •       Tjänsten är en tillsvidareanställning med reglerad arbetstid med 6 månaders provanställning.
 •       Tillträde 2024-04-01 eller enligt överenskommelse.
 •       Placeringsort: Uppsala.
 •       För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska, Ledarna, Akademikerförbunden och Kommunal.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktuppgifter och ansökan

 •       Upplysningar om tjänsten lämnas av chef för fastighet och service Markus Holmström, markus.holmstrom@efs.nu
 •       Facklig representant för Vision-ekumeniska Malin Söderstjerna-Ersson 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se
 •       Ansökan med personligt brev och meritförteckning skickas via e-post till: alice.harlin@efs.nu. Rekryteringen sker löpande så vänta inte med din ansökan.

Om oss

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.