Ungdomsledare 100% på Storstrand, EFS Norrbotten

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Vars och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

EFS Norrbotten är just nu i ett spännande skede där vi vill göra en satsning på vår konfirmanduppföljning.

Storstrand är under sommaren samlingsplatsen för EFS i Pitebygden. Utöver en stor mängd campinggäster så samlas här människor till gudstjänster, konserter, läger och kristna konferenser under hela sommaren. I juni månad myllrar det dessutom av konfirmander som är på läger tillsammans. 

Om tjänsten

Under första månaden (juni) kommer du i huvudsak att tillsammans med präst och lägerchef finnas med som en av huvudledarna på vårt konfirmationsläger. Det innebär att du kommer leda samlingar, andakter, lekar och hålla i undervisning. Efter lägret är slut så kommer du ha hand om samlingar för de nykonfirmerade (och andra ungdomar) en/ett par tillfällen i veckan. Utöver det kommer du tillsammans med Storstrands kursgård att planera och genomföra olika aktiviteter och samlingar för gårdens besökare samt vara en resurs i det löpande arbetet med gården.

Dina kvalifikationer

Du ska vara social, ha personlig mognad och kunna arbeta i grupp, dessutom ha erfarenhet av ungdomsarbete och ledarskap. Vi ser gärna att du har gått bibelskola eller motsvarande och har förmåga att undervisa. Vi söker dig som kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund. 

Upplysning om tjänsten

Särskild visstidsanställning på 100 %, under juni och juli månad, med möjlighet till förlängning till den 15 augusti. Tillträde efter överenskommelse. Vi tillämpar förtroendearbetstid. Arbetsplatsen är Storstrands kursgård. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.

Välkommen att höra av dig! 

Kontaktinformation och ansökan

För mer information om tjänsten kontakta: Anton Björkman, missionsledare EFS Norrbotten, 0920-20 33 41, 070-300 85 22.

Facklig representant för Vision ekumeniska: Malin Söderstjerna-Ersson, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se, 070-34 33 777

Utdrag ur belastningsregistret. I vårt arbete med att verksamheten skall vara en trygg miljö för barn och ungdomar tillämpar vi Lagen om registerkontroll (2013:852). Det innebär att den vi erbjuder anställning i EFS har skyldighet att uppvisa ett utdrag ur Belastningsregistret.

Välkommen med din ansökan, CV och ett personligt brev till:

EFS Norrbotten, Stationsgatan 48, 972 33 LULEÅ, alt. anton.bjorkman@efs.nu

Rekrytering sker löpande så vänta inte med din ansökan!