Ungdomspräst, 50-75 %, Uppsala, EFS Lötenkyrkan

Lötenkyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Gamla Uppsala församling. I samarbetskyrkan finns ett arbetslag och ett stort ideellt engagemang. Vi vill hjälpa människor att leva nära Jesus. Här finns en bred verksamhet med bland annat körer, konfirmandverksamhet, mötesplatser för ungdomar och unga vuxna, scouting, språkcafé och grupper för daglediga. I närområdet finns flera förskolor, skolor, Johannelunds teologiska högskola samt andra aktörer till vilka Lötenkyrkan relaterar. 

Till Lötenkyrkan söker vi nu en ungdomspräst alternativt ungdomsledare. Tjänsten är ett vikariat på 50 – 75 % från 1 augusti 2023 – 31 januari 2024

Arbetsuppgifter

Ungdomsprästen skall leda Lötenkyrkans arbete bland ungdomar och unga vuxna genom exempelvis:

  • Ungdomsgrupper (bland annat på fredagar). 
  • Unga vuxen-grupper och mötesplatser.  
  • Ungdomsdiakoni, delvis i samverkan med skola och andra samhällsaktörer. 
  • Gudstjänstmedverkan en söndag per månad (exempelvis predika och celebrera mässan) samt regelbundna veckomässor och kontakt med Lötenkyrkans söndagsskola. 
  • Lägerverksamhet. 
  • Att stödja den lokala SALT-föreningen (Barn och unga i EFS).

Ungdomsprästen skall även delta i församlingsgemensamt arbete och ingå i Gamla Uppsala församlings arbetslag samt finnas tillgänglig för allmänna prästerliga sysslor. 

Krav

Prästvigd för tjänst i EFS/Svenska kyrkan eller på väg mot vigning. God kännedom om EFS och Svenska kyrkan samt vilja att tjänstgöra i samarbetssituationen. Du kan ställa dig bakom EFS vision och värdegrund.

Personliga egenskaper

Du har god förmåga att leda, organisera, delegera och samarbeta. Du är trygg i dig själv, har god självkännedom och förmåga att vara prestigelös och flexibel. Du har social kompetens, vill nå ungdomar och unga vuxna och vara en del av deras vardag. Förmåga att tänka strategiskt, prioritera och vid behov driva förändring är också betydelsefullt. Vi söker dig som vill se ungdomar och unga vuxna växa i tro och engagemang. Du är bekväm med EFS teologiska grundsyn (se EFS riktlinjer), inom Svenska kyrkans bredd.
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi tillämpar fri prövningsrätt. 

Övrigt
Tjänsten är ett vikariat på 50 – 75 %, och vi tillämpar förtroendearbetstid. Önskat tillträde är 1 augusti 2023, eller enligt överenskommelse och fram till 31 januari 2024. För anställningen gäller Arbetsgivaralliansens bransch- och löneavtal för Trossamfund och Ekumeniska Organisationer.
Arbetsgivare är EFS. Din placering är i Lötenkyrkan, men du kommer att ingå i Gamla Uppsala församlings gemensamma arbetslag.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 17 mars 2023! Skicka din ansökan med CV och personligt brev till missionsföreningens ordförande, Bo Lundström bolundstrom2057@gmail.com alternativt Lötenkyrkan, att Bo Lundström, Heidenstamsgatan 71, 754 27 Uppsala.

Upplysningar om tjänsten

Församlingsherde i Gamla Uppsala församling Andreas Holm, 018-430 37 78.
andreas.holm@svenskakyrkan.se.

Samarbetskyrkopräst Christoffer Abrahamsson 018-430 37 88, christoffer.abrahamsson@svenskakyrkan.se.

Missionsföreningens vice ordförande Tomas Nygren, 070-142 12 32, tomasnygren@yahoo.se.

Facklig representant för Vision-ekumeniska är Malin Söderstjerna-Ersson, 070 – 34 33 777, malin.soderstjernaersson@fv.vision.se.