Vikarierande redovisningsekonom, 100%, EFS riks

EFS är en självständig organisation inom Svenska kyrkan med betoning på den personliga tron på Jesus Kristus, mission, lekmannaengagemang och vardagskristendom. Var och ens möjligheter att växa i tro och utvecklas i lärjungaskap är viktiga. Vi vill verka för en kyrka som bärs av mångas engagemang och delaktighet. EFS vision är ”Människor och samhällen förvandlade av Jesus”.  

Ekonomiavdelningen på EFS kansli söker en vikarierande redovisningsekonom för EFS samt en tillsvidareanställd ekonom med fokus på vår systerorganisation Salt – barn och unga i EFS. Båda tjänsterna är primärt placerade i Uppsala, men kan efter överenskommelse också utföras från något av våra regionkontor. Du behöver inte vara EFS-medlem men vi förutsätter att du arbetar för EFS vision. 

Du kommer att jobba i ett litet arbetslag på ekonomiavdelningen, men kommer att ha mycket kontakter med andra avdelningar och regioner. Arbetet innebär att du ibland får arbeta obekväma tider i samband med styrelse- och ekonomirådsmöten och arbetsbelastningen kan variera över året. Du behöver vara duktig på att samarbeta och på att kunna lyssna in och förstå behoven på andra avdelningar och regioner. 

Arbetsuppgifter

Du kommer att ha självständigt ansvar för den löpande redovisningen, vilket bland annat innebär: löpande bokföring, avstämningar och kontroller, kundfakturering, betalningar, interndebiteringar och periodiseringar. I denna tjänst upprättar du gåvorapporter, månadsrapporter och avdelningsrapporter. Som redovisningsekonom ansvarar du för kort- och swishhantering, kopplingar mellan affärssystem och sub-system samt är avdelningens systemexpert. Du hanterar testamentsgåvor och kommunicerar med bouppteckningsförrättare.

Önskvärda kvalifikationer

  • Utbildning inom ekonomi med inriktning redovisning eller motsvarande
  • Erfarenhet av redovisning
  • Kunskap i excel och gärna erfarenhet av arbete i visma.net

Egenskaper

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet.  Det är viktigt att du är flexibel då ditt arbete kan innebära att du ibland behöver bistå i andra arbetsuppgifter än dina ordinarie. Du bör tycka om att arbeta med människor och ge dem stöd inom ditt arbetsområde.

Övriga upplysningar

  • Tjänsten är ett vikariat på 100%
  • Tjänsten är primärt placerad i Uppsala, men kan efter överenskommelse också utföras från något av våra regionkontor.
  • Tillträde i juli 2020 och tjänsten sträcker sig till december 2020. 
  • För anställningen gäller avtalet mellan Arbetsgivaralliansen och Vision Ekumeniska

UPPLYSNINGAR OM TJÄNSTERNA LÄMNAS AV:
EFS ekonomichef Roland Hyving, 018-430 25 10 eller roland.hyving@efs.nu
Representant för Vision ekumeniska är Stefan Nordström, 073-541 77 82.

ANSÖKAN

Skicka ansökan, CV och personligt brev till alice.harlin@efs.nu . Ange vilken av tjänsterna du söker, eller om du är öppen för båda. Skicka din ansökan omgående, då vi gör urvalet fortlöpande.