Bjud in fler att Se Be och Ge!

Förra året samlades EFS:are över hela landet för att se, be och ge till EFS mission den 24 september. Läs vad de gjorde och inspireras!

I Kalmar bjöds det på etiopisk pepparsås, i Ansgarskyrkan i Linköping var menyn indisk och i Bjästa åts pepparmackor. Till och med i Etiopien sågs direktsändningen. På många håll ordnades också förbön och samtal om missionen när människor samlades för att se be och ge, den sista helgen i september förra året.

– Det kändes gott att få möta människorna i projekten och få se hur människors liv påverkas och förändras av EFS mission, säger Bertil Åhman som var en av de som ansvarade för kvällen i Kalmar.

En annan av alla föreningar som ordnat en visning av Se Be Ge var EFS i Kristianstad där 26 personer samlades i ett stort växthus i en av medlemmarnas trädgård året innan.

– Vår styrelse funderade över hur man skulle kunna satsa på alla äldre medlemmar som under snart två år inte kunnat komma till kyrkan eller till samlingar på grund av restriktioner. Då kom vår ordförande Margaretha Arvidsson på idén att ordna fest och Se Be Ge på samma gång och mitt nybyggda växthus blev ett häftigt alternativ, berättar Anders Norberg från Kristianstad.

Biljettpriset på 100 kr gick oavkortat till Se Be Ge-insamlingen och deltagarna uppmanades att gärna ge mer. Spontant uppstod också en försäljning av alla skördade pumpor som växthuset var pyntat med till förmån för insamlingen. Kvällen började med servering av pepparsås och efteråt när tallrikarna var undanplockade kopplades fem datorer och två bildskärmar upp så alla kunde se programmet. Efter sändningen dracks det kaffe med äppelkaka med vaniljsås.

– Alla var lyckliga när de sedan tog sig hem. Insamlingen till Se Be Ge blev bra, men det bästa var nog att så många äldre fylldes med livsluft efter restriktionsåret. Det är mycket möjligt att detta blir ett återkommande inslag, säger Anders.

Kanske kan ni också uppmärksamma Se Be Ge i ert missionshus eller grannskap? Vill ni ordna knytkalas? Bjuda på etiopisk pepparsås eller våfflor, ha loppis eller ställa till med utomhusbio? Vilka vill ni bjuda in?

EFS insamlingsprogram Se Be Ge sändes 24 september 2022 och finns att se på efsplay.nu

2023 års program sänds 30 september kl 19.00 på efsplay.nu