SeBeGe

Den 30/9 sänds Se Be Ge och vi samlas för att se, be, och ge till EFS mission – där det bäst behövs.

 

30 sept 19:00 på efsplay.nu

Den 30/9 sänds årets Se Be Ge och det blir en rad spännande besök hos EFS mission i olika länder.

Först beger vi oss till norra Irak, där Erik Johansson leder programmet från det urgamla Mar Mattai klostret. Därifrån kommer vi också följa med den irakiska hjälporganisationen Capni och deras mobila klinik, för att se hur de stöttar människor på flykt genom att förmedla sjukvård och hjälpa utsatta grupper att hålla hoppet levande i en svår kontext.

Sedan blir det nedslag i Östafrika. I Tanzania träffar vi EFS-missionären Ulf Ekängens fosterson Batholomew Paul Miyanga, som arbetar för kvinnors och barns rättigheter bland massajerna. Och vi kommer också få se några av frukterna av det långa arbetet med teologisk distansutbildning (TEE) på landsbygden i Tanzania som EFS stöttat i decennier. I Somalia möter vi en annan typ av växt – nämligen tomater och grönsaker som odlas i de nya växthus de byggt där för att säkra livsmedelsförsörjningen för människor som flytt undan torka och svält.

Genom hela programmet kommer vi få se hur ”Gud ger växten!” (1 Kor 3:6) Vi är kallade att vara med och plantera och vattna – men Gud är den som ger växten, vilket vi också ser så tydligt genom EFS mission.

Så boka den 30 september och bjud in alla du känner! För visst vill du vara med och Se, Be och Ge för att Guds rike ska fortsätta växa så att det knakar?

Vill du ladda ner programmet i förväg?

Från och med 28 september går det bra att maila till sebege@efs.nu. Då får du ett autosvar med länk för nedladdning.

Vi vill också gärna höra hur ni uppmärksammar Se Be Ge runt om i landet. Lägg gärna upp bilder i sociala medier med hashtagg #sebege eller maila in bilder till magdalena.vogt@efs.nu så kan vi hänga med och se vad ni gör.

Söker du affischer och annat material till Se Be Ge?

efs.nu/aktuell-insamling hittar du kollektupprop, filmer, affischer och mycket mer.

”Jag ville lära känna Jesus på riktigt”

I årets Se Be Ge åker vi bland annat till Tanzania och träffar teologigistudenten Angelina Kulanga. Angelina brukade gå till kyrkan. Hon var till och med söndagsskolledare. Men hon kände att hon saknade en djupare förståelse för vem Jesus egentligen var, ända tills hon började studera teologi via TEE (Theological Education by Extension).

Läs mer

Bjud in fler att Se Be och Ge!

Förra året samlades EFS:are över hela landet för att se, be och ge till EFS mission den 24 september. Läs vad de gjorde och inspireras!

Läs mer

Swisha din gåva till 901 00 26 eller ge via bankgiro 900-9903
Skriv Se Be Ge i meddelandet.