Grisbackakyrkan, Umeå

Inför 2017 söker Grisbackakyrkan en diakon/diakoniassistent för tillsvidaretjänst. Du blir en del av ett kompetent och kreativt arbetslag i en kyrka som har goda relationer till människor, skolor och andra aktörer i närområdet.

Vill du vara med och

  • skapa öppna och goda mötesplatser för människor med och utan funktionsnedsättningar
  • samarbeta med, stötta och uppmuntra volontärer
  • samverka med socialpsykiatrin och andra kontakter i närområdet
  • möta människor som söker någon att samtala med
  • medverka i gudstjänster

Som person har du lätt att knyta kontakt med människor, du är självgående men tycker också om att samarbeta med andra. Du vill dela med dig av din kristna tro, du är positiv och har visioner som du omsätter i handling. Vissa administrativa uppgifter ingår också i tjänsten, liksom distriktsarbete för EFS Västerbotten.

Du är vigd diakon eller har motsvarande lämplig utbildning med erfarenhet av socialt och kyrkligt arbete. Du är medlem i Svenska kyrkan och har god kännedom om EFS. Vi välkomnar både kvinnor och män som sökande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Grisbackakyrkan är en samarbetskyrka mellan EFS och Svenska kyrkan och därtill en distriktskyrka inom Umeå landsförsamling. Grisbackakyrkan präglas av en stor barnverksamhet, en diakonal profil och ett rikt musikliv. Mer information om Grisbackakyrkan och om arbetsgivaren EFS Västerbotten hittar du på: www.svenskakyrkan.se/umea/grisbacka, www.blatraffen.se och www.efsvasterbotten.se

Tjänsten är en tillsvidareanställning från 1 januari 2017 eller enligt överenskommelse. Lönenivå enligt Vision ekumeniska. Ange löneanspråk. På begäran kan utdrag ur belastningsregistret behöva visas upp.

Upplysningar om tjänsten lämnas av Magnus Soräng (präst/arbetsledare) 090-200 28 54, Kenneth Ruuth (ordförande i Grisbacka EFS-förening) 070-652 71 85, Lotten Markström (personalhandläggare EFS Västerbotten) 090-12 58 17 och Karin Widman (facklig representant för Vision ekumeniska) 0910-71 31 59.

Sänd din ansökan senast 16 oktober 2016 till Lotten Markström, EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå, eller till lotten.markstrom@efsvasterbotten.se