EFS nya missionsföreståndare

Nu presenterar EFS styrelse rörelsens nya missionsföreståndare. Kerstin Oderhem har de senaste sju åren verkat som distriktsföreståndare för EFS i Sydöstsverige, till hösten blir hon EFS 20:e missionsföreståndare i ordningen och efterträder Stefan Holmström.

Nu presenterar EFS styrelse rörelsens nya missionsföreståndare. Kerstin Oderhem har de senaste sju åren verkat som distriktsföreståndare för EFS i Sydöstsverige, till hösten blir hon EFS 20:e missionsföreståndare i ordningen och efterträder Stefan Holmström.


Vi har fastnat för Kerstins visionära tankesätt kring EFS framtid och var hon vill att EFS befinner sig ett antal år framöver. Hon har ett stort hjärta för att EFS och Salt, de unga inom rörelsen, ska verka närmre varandra vilket är en angelägen uppgift. Dessutom har hon en väldigt god känsla för hur man arbetar med personalfrågor, säger Stefan Svensson ordförande EFS styrelse.

Till hösten startar hon på EFS rikskansli i Uppsala.

Allt det här är lite overkligt just nu. Herren har viskat detta i mitt hjärta och under EFS medarbetardagar i Etiopien förra hösten utmanade han mig på nytt. Jag upplevde hur Gud frågade om jag var redo att gå vidare dit han kallar, säger Kerstin Oderhem.

Tillsammans med sin familj, maken Henrik samt de två barnen Samuel, 19 år och Sanna, 17 år, gläds de över beskedet och ser med spänning fram emot det nya. Det kommer bland annat innebära mer resande.

Vi kommer inte flytta från Rydaholm. Jag kommer pendla till kansliet i Uppsala och sedan ser jag fram emot att resa runt bland landets EFS-sammanhang, säger Kerstin.

Tidigare meriter

  • 1994-2005 bibellärare på Hållands Folkhögskola (idag Åredalens folkhögskola) 
  • 2005-2010 Kaplan på EFS- gården i Åsljunga
  • 2010-2017 Distriktsföreståndare i EFS Sydöst

Mer läsning och media: