EFS Västerbottens kansli söker nu en personalhandläggare för ett vikariat.

EFS är en missionsrörelse inom Svenska kyrkan. Som ett av sju distrikt rymmer EFS Västerbotten cirka 100 missionsföreningar med knappt 4 000 medlemmar. EFS Västerbottens kansli har uppgiften att stödja och främja det gemensamma arbetet för EFS i Västerbotten samt handlägga ett stort antal gemensamma arrangemang och vara arbetsgivare för ett sextiotal lokalt anställda medarbetare. På kansliet arbetar nio personer.

Arbetsuppgifter
Som personalhandläggare ansvarar du under ledning av distriktsföreståndaren för personalkontakter från rekrytering till avgångar. Du sköter personaladministration, skriver protokoll, bistår i löneprocessen, har kontakter och ger stöd till lokala arbetsledare med mera. Personalhandläggaren ingår också i EFS Västerbottens ledningsgrupp. Vid den större tjänstevolymen kommer även vissa arbetsuppgifter kopplade till EFS Västerbottens distriktsgemensamma arrangemang att ingå i arbetsuppgiften.

Egenskaper
Egenskaper som god samarbetsförmåga, kapaciteten att kunna hålla många bollar i luften, professionalitet och en kommunikativ skicklighet värderas högt. Du bör vara självgående samt ha en vilja att se din roll som en viktig del i EFS Västerbottens uppdrag. Då tjänsten innebär mycket interna och externa kontakter, förutsätter vi att du har en god social förmåga samt är serviceinriktad.

Kvalifikationer
Vi utgår ifrån att Du har en personlig kristen tro, att du är medlem i Svenska kyrkan och har god kännedom om EFS. Utbildning på högskolenivå inom personalområdet eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig är meriterande.

Erfarenhet från personaladministrativt arbete krävs, liksom god datavana och väl förtrogenhet med MS Office-paketets olika program. Stor vikt läggs vid lämplighet och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Anställningsform
Visstidsanställning, vikariat 15 augusti 2016 – 31 januari 2017.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:
Kristoffer Hedman (distriktsföreståndare EFS Västerbotten) 090-12 58 69 , 070-365 23 18
Karin Widman (facklig representant) 0910-71 31 59.

Tillträdesdag 15 augusti 2016 eller efter överenskommelse. Lönenivå enligt Vision ekumeniska. Ange löneanspråk.

Din ansökan ska vara inne senast 20 juni. Skickas till EFS Västerbotten, Vasagatan 17, 903 29 Umeå eller till kristoffer.hedman@efsvasterbotten.se.