Podden RE:formera har nu över 100 000 nedladdningar

Den helkyrkliga podden RE:formera med Magnus Persson, präst och inspiratör inom EFS, har nått en milstolpe med över 100 000 nedladdningar.

Tillsammans med inbjudna gäster vill Magnus skapa samtal som berör kyrka, tro och teologi. Tack vare Magnus förmåga att skapa en öppen dialog där olika perspektiv får utrymme har podden blivit en välkommen fristad i en tid av polarisering. RE:formera når människor från många olika kristna traditioner med en gemensam längtan efter helkyrklighet; att ta tillvara på helheten och mångfalden i kyrkan.

Podden lanserades för tre år sedan tillsammans med Budbärarens dåvarande chefredaktör Johan Ericson. Samtalen mellan Magnus och Johan utgjorde då poddens kärna. Numera driver Magnus podden själv och i fokus står samtalet med en gäst. Med 100 avsnitt på egen hand har Magnus funnit sin röst och skapat en unik atmosfär som engagerar lyssnarna.

— Jag blir både förvånad och uppmuntrad av den respons jag får från lyssnarna. Och det är med djup tacksamhet som jag står i ett så stimulerande och mångsidigt arbete, som får vara till välsignelse för andra, berättar Magnus.

Under hösten kommer Magnus utveckla möjligheten till dialog med lyssnarna, och podden får besök av flera internationella gäster.

— Genom att samtala med församlingsledare från andra delar av världen hoppas jag bredda perspektivet i samtalen. Kyrkan sträcker sig långt bortom Sveriges gränser och det finns mycket att lära av kristna syskon från andra länder.