Allhelgonahelgen 2020

Allhelgonahelgen är en helg då vi minns helgonen, de trosförebilder som gått före oss och våra döda. I år firas allhelgonahelgen annorlunda på grund av Covid 19.

Allhelgona är en tid av påminnelse om de som gått före oss. I EFS anordnas det vanligtvis olika typer av aktiviteter, såsom körgudstjänster och annat som inte kommer kunna genomföras på samma sätt i år. Men håll utkik i din lokala EFS-förening efter aktiviteter, för det kommer fortfarande att ske gudstjänster och andra evenemang runt om i landet. Vi ställer inte in, vi ställer om.

Många väljer att tända ljus och smycka nära och käras gravar med blommor under helgen för att minnas deras liv och död. Ljusen representerar Guds förlåtelse och vårt himmelska hopp i Kristus Jesus. Vi påminner oss också om att vi själva är dödliga och en dag kommer att dö bort ifrån jordelivet.

– Allhelgonahelgen är en möjlighet för oss att minnas de som stått oss nära som nu är döda. Det kan vara fint att besöka en kyrkogård, att tända ett ljus och hedra dem som gått före. Jag vill uppmuntra dig att läsa helgens episteltexter Heb 11:13-16 12:22-24 och våga sätta ditt eget liv i det stora sammanhanget, säger Kerstin Oderhem, missionsföreståndare för EFS.

Aktuella datum

31 oktober – Alla helgons dag

1 november – Alla själars dag

Minnesgåva

Vill du beställa en minnesgåva för någon som har gått bort och samtidigt stödja EFS mission, kan du göra det här.