Bön för de som drabbats av jordbävningen

Turkiet och norra Syrien har de senaste dagarna utsatts för kraftiga jordbävningar. Tusentals människor har skadats eller dött i rasmassor. EFS uppmanar till bön för de drabbade och för dem som bedriver räddningsarbete. 

För några dagar sedan drabbades Turkiet och norra Syrien av en av de värsta jordbävningarna på mycket lång tid. Tusentals människor har dött och förödelsen är enorm – nöden och behoven är stora. Många biståndsorganisationer strömmar till och gör livräddande insatser. 

Samtidigt som katastrofen drabbat delar av Turkiet och Syrien hårt pågår en svältkatastrof på Afrikas horn. Efter flera år av torka och små eller uteblivna skördar riskerar miljontals människor att drabbas av svält. EFS står kvar i de uppdrag och åtagande som vi förbundit oss till gentemot våra samarbetsorganisationer i Etiopien och Somalia för att fortsätta rädda liv på Afrikas horn. 

Klicka här om du vill läsa mer om det arbete EFS bedriver i Somalia, och här för att läsa Budbärarens reportage om den akuta krisen på Afrikas horn. Klicka här för att läsa om vår samarbetsorganisations situation i Somalia

Klicka här om du vill läsa mer om det arbete EFS bedriver i Etiopien.