Cantio släpper snart ny låt!

EFS musikbolag Cantio har anor från 60-talet, och den 3:e maj släpps äntligen en ny låt!

Den 3 maj släpper EFS skivbolag Cantio singeln Vi lyfter våra hjärtan till dig. Sången är en svensk översättning av den danska låten Vi løfter vores hjerter til dig. Samuel Björling, musikinspiratör på EFS, hoppas att sången kan hjälpa oss att i och genom allt få lyfta upp och proklamera namnet Jesus.

–Det är alltid angeläget att be och att vända sig till Gud i bön men inte minst i denna oroliga tid där vi ser nöd och lidande både i våra egna liv, i vårt samhälle och i omvärlden. Krig härjar, konflikter pågår och många upplever ekonomiska svårigheter och psykisk ohälsa. Listan över nöd och behov kan göras lång och vår respons kan få vara att komma till Gud i bön. När vi i bön lyfter blicken från oss själva och ber för vår omvärld verkar Gud och vi kan få se förändring. Det gör något med oss när vi får överlämna våra liv till Gud, säger Samuel.

Utgivningen är resultatet av ett samarbete som inleddes för några år sedan när dåvarande musikinspiratör Elin Redin hörde originalet och började arbeta med en översättning. Elin Redin är entusiastisk över sångens budskap.

– Sången bär med sig en känsla av enhet och förbön och jag hoppas att den kan bli till välsignelse och användas i olika sammanhang runt om i landet, säger Elin.

Samuel Björling hoppas också att sången kan stärka förbönen i gudstjänsten.

– Det här är en förbönssång där vi får överlåta oss själva, vår nästa och vår värld till Gud. Låten kan fungera som ett komplement till eller en variant av den del av gudstjänsten som brukar kallas för kyrkans förbön, där vi ber för oss själva, kyrkan och världen.

Text och musik är skriven av Arvid Asmussen och Simon Pedersen. Den svenska översättningen har Elin Redin, Samuel Björling, Stefan Lindholm och Lois Lindholm stått för. Elin Redin och Joel Klintenberg sjunger på den svenska versionen. Oliver Krieg har arrangerat och producerat.

Arvid Asmussen och Simon Pedersen gläds över att lovsången nu också kommer att sjungas i Sverige. De säger:

– Vi skrev sången till en ekumenisk bönevecka i Danmark 2020 med önskan om att vi skulle lyfta våra hjärtan, våra händer – verkligen hela våra liv till Gud. Sången är både ett överlämnande till Gud, en tillbedjan av Jesus och en förbön för vår värld. Sången sjungs i hela Danmark och vi är glada att den nu också kommer att sjungas i Sverige!

Sången kommer att släppas digitalt på strömmande plattformar.

Förhandsspara sången via denna länk: https://orcd.co/ct02