Praktik på EFS med Carolina

Vill du veta mer om hur det är att göra internationell praktik med EFS? Carolina som var ute i Tanzania berättar om hennes upplevelse.

Snart är det hög tid att söka in till höstens praktikantprogram! Den 1:a februari öppnar ansökan för EFS populära praktikantprogram. Sista ansökningsdagen är 15:e mars. Detta är en fantastisk möjlighet för dig mellan 20-30 år som vill ut och upptäcka världen, förstå mer om utvecklingsarbete och förstå mer om Agenda 2030. Vi pratade med Carolina om hur det var för henne i Tanzania.

 Hej Caroline, Vilket land åkte du till och varför ville du åka dit?

Jag åkte till Tanzania. Jag hade inget önskemål innan vilket land jag ville åka till. Men när det blev Tanzania blev jag glad därför att min farbror har varit missionär i landet och hemma har vi pratat mycket om Tanzania. Att få se det med egna ögon har varit fantastiskt!

Har du rest mycket innan?

Jag har rest ganska mycket men mest i Europa och Sydamerika. 

Vad tyckte du om praktiken?

Praktiken var lärorik på många sätt, jag fick bland annat lära mig laga Tanzanisk mat och lära mig prata Swahili. Vi fick också möjlighet både att lära känna och se hur massajer lever och bor, mycket spännande och annorlunda. När man lever en vardag i annat land så får man perspektiv på många saker. Till exempel att man tar varmt vatten i duschen och tvättmaskin för givet. Många människor i världen har inte den lyxen som vi har i Sverige och det har varit bra för mig att få nya perspektiv. 

Vad var absolut bäst?

I Sverige studerar jag till lärare och gillar verkligen att undervisa. Jag var på ganska många skolbesök och fick se hur skolan var i Tanzania. Jag fick också möjlighet att undervisa i engelska. Det var en stor utmaning för att de var så stor klass. Jag är van med typ 20 och när jag undervisade var dom mellan 90-100 elever. Men det var de bästa för att jag tycker det är så viktigt att eleverna får möjligheten att gå i skola och att jag fick vara en liten del av deras undervisning. 

Vad var mindre bra?

Att det är svårt att vara vegetarian i Tanzania, så jag fick äta mycket kött. 

Har du råd till någon som vill söka praktik?

Du kommer inte ångra dig! Även om det kommer komma dagar som inte är fantastiska kommer du ha lärt dig massor och fått perspektiv som är guld värda! 

Tycker du att det låter spännande? Anmälan till höstens internationella praktik öppnar 1 februari och stänger 15 mars. Läs mer och anmäl dig här!