Salts generalsekreterare avslutar sin tjänst

Pressrelease Salt 2020-09-24

Nu väntar ett nytt kapitel

Det var i september som Salts styrelse mottog meddelandet att Johanna Björkman väljer att avsluta sin tjänst i samband med sin kommande föräldraledighet. 

– Johanna har gjort ett fantastiskt jobb under tiden hon har jobbat som generalsekreterare för Salt och det har alltid känts tryggt att ha henne på den positionen. Vi önskar nu henne allt gott och Guds rika välsignelse över framtiden. Vem Gud önskar kalla till Generalsekreterarposten framöver vet vi ännu inte men ser med spänning mot framtiden för Salt säger Maria Bengtsson, ordförande i Salts riksstyrelse. 

Johanna tillträdde som generalsekreterare för Salt – barn och unga i EFS hösten 2014 och har sedan dess, med undantag av två föräldraledigheter, lett organisationen. 

– Jag har varit engagerad på riksplanet i Salt sedan 2010 då jag valdes in i riksstyrelsen och sen 2013 har jag haft förmånen att arbeta på kansliet. Det har varit spännande och lärorika år som jag är otroligt tacksam för. Under året som gått har Gud talat om ett nytt kapitel och att det därmed är dags för mig att lämna vidare stafettpinnen vilket jag känner frid över, säger Johanna Björkman.

Salts styrelse ska nu påbörja arbetet med att rekrytera en efterträdare, något man hoppas ska gå bra trots rådande situation med Covid-19. 

Salt – barn och unga i EFS är EFS barn- och ungdomsorganisation som bildades 2005. Organisationen hade vid slutet av 2019 130 anslutna lokalföreningar fördelade över hela landet och 6072 antal medlemmar.