Succé för årets psalmgala

Världens blickar riktas mot Ukraina, men det akuta nödläge som svår torka skapar i Somalia tar inte paus. När Lutherska Missionskyrkans kör och orkester i lördags på nytt bjöd in till Psalmgalan ”Sjung för livet” fylldes Smyrnakyrkan i Göteborg av mäktiga toner samtidigt som över 200 000 kronor kom in.

50 orkestermusiker och lika många körsångare tog tillsammans med de 500 personerna i bänkarna psalmsången till nya höjder. Storslagna arrangemang (där såväl varmt smekande stråkar som storbandsjazzigt blås fick stort utrymme), solistisk mångfald, stark körsång och glatt trummande ramade in en kväll under vilken bönen ”Fader vår” sjöngs på både svenska och swahili.

Efter att i fjol ha varit helt digital på grund av pandemin, tog den fjärde upplagan av Psalmgalan i år klivet in i den hittills största lokalen för arrangemanget, Smyrnakyrkan. Alla intäkter från biljettförsäljningen går, liksom den fortfarande pågående insamlingen, till EFS biståndsarbete i östra Afrika.

Se galan här

– EFS samarbetar med organisationen Warsan i Somalia. Deras vision är att skapa värdiga, hållbara levnadsvillkor för människor på Somalias landsbygd. För mig som barnläkare klickar det till lite extra när jag hör hur barn under fem år dör av sjukdomar som vi vet hur de ska behandlas, säger Rebecka Bramsved, konferencier för galan, som elegant kryssade mellan klädbyten, information om arbetet och psalmpresentationer.

Missade du att se galan på EFSplay? Då finns den att se i efterhand här.