Ny Regional Missionsledare

Nu står det klart att läraren Anton Björkman tar över stafettpinnen efter Henrik Näslund som regional missionsledare för EFS Norrbotten. Anton tillträder fullt ut från och med i höst.  

Vid årsskiftet slutade Henrik Näslund sin tjänst som regional missionsledare efter sex år på posten. Nu är det glädjande nog klart med en ersättare i form av 42-årige läraren Anton Björkman som har ett mångårigt förflutet inom EFS. Han har bland annat vikarierat som distriktskonsulent i omgångar, arbetat med skolkyrkoprojekt och nyplantering i Haparanda. Anton bor nu utanför Boden med sin fru Maria och de tre barnen Nils, Agnes och Miriam.

– Det är med en viss bävan som jag tillträder denna tjänst men det känns framförallt spännande och roligt, säger han.Anton själv tänkte ingen tanke på att söka tjänsten när han såg att Henrik Näslund skulle sluta.

– Men det var en person som hörde av sig och tyckte att jag skulle söka. Och efter en tid av bön och funderingar fick jag en återkommande känsla om att ställa mig till förfogande. Jag pratade också med Kerstin (Oderhem, EFS missionsföreståndare) och fick höra mer om tjänsten och kände då att jag hade något att bidra med som jag kände en glädje över.

Så Anton sökte tjänsten och efter intervju blev han också erbjuden den. Därmed kommer han nu avsluta sin tjänst som uppskattad lärare – faktum är att han blev prisad till årets lärare 2021 i Boden.

– Jag kommer att arbeta kvar på skolan under vårterminen, och därefter börja fullt ut som regional missionsledare i höst. Men jag kommer smygstarta lite under våren också, säger Anton.

Från läraryrket hoppas han få med sig många lärdomar och erfarenheter in i den nya tjänsten.

– En god pedagogik hoppas jag kunna bidra med. Kommunikation är en annan grej som aldrig går att vara nog tydlig med. Sedan har jag via läraryrket mött mycket människor och familjer och fått se både var det finns missförstånd kring tro, men också där det finns goda ingångar och kontaktyta för evangeliet, säger Anton och tillägger:

– Det känns verkligen inspirerande att få jobba med EFS fantastiska vision om att Jesus ska få förvandla och beröra hela samhällen. Och jag vill vara med och jobba för att EFS förblir en gemenskap samlad kring Jesus, som uppmuntrar till att vi alla får bära missionsuppdraget.

EFS missionsföreståndare Kerstin Oderhem kommenterar rekryteringen:

– Jag är oerhört glad över att Anton tackat ja till tjänsten. Anton har en bredd av kompetenser och erfarenheter som kommer att bli till stor glädje för både regionen och EFS riks. Vi ser fram emot att han under våren kommer att börja sin tjänst på deltid för att sedan efter sommaren arbeta på heltid.

 

För frågor eller vidare kontakt: 

Helena Cashin: 072 – 158 02 24