Välkommen till Klockarträsk 3-7/8 2022!

Här kommer information om scout- och vildmarkslägret i Klockarträsk för
patrullscouter (åk 3-åk 6) och roverscouter (efter åk 7) samt Familj.
Roverscouterna och familje byn kommer att ha sitt eget läger i lägret!
Känn dig mycket varmt välkommen att vara med. Ta med din grupp/familj och kom!

Familjelägret kommer att pågå fredag till söndag 5-7/8.

Klockarträsk lägret är ett scout- och vildmarksläger i avspänd och härlig miljö. Boendet sker i egna tält eller tillsammans med patrullen i ett gemensamt tält typ kåta eller militärtält. Maten lagas över öppen eld på spis som vi bygger själva. Även bord och sittplatser byggs av slanor.

Det blir samma boende för familjebyn. Där kommer att göras gemensamma matlag.  Aktiviteterna under dagarna kommer att innehålla det populära trapperspåret, kvistiga lekar, hantverk samt flykting spåret. Förutom detta kommer patrullerna ha sin egen tid där det kommer att finnas tid för att fiska, paddla kanot, bada och andra fritidssysselsättningar.
För familj så blir fredagen byggdag, lördagen blir aktivitetsdag och söndagen är rivning och läger gudstjänst. Det kommer att bli lägerbål varje kväll som hela stora lägret har tillsammans.

Klockarträsk lägret har för många inneburit fina upplevelser och erfarenheter. Det har blivit ett läger att längta till. Klockarträsk ligger grovt räknat mellan Lillpite och Storsund. Vi får hålla till på samma gård som tidigare men som har nya ägare Mats Vesterlund och Veronica Viklund.
De hälsar oss välkomna dit, vilket vi är tacksamma för.

Lägret är en god förberedelse för Patrullriks 2023, som kommer att vara i Mjösjöliden.

 

Anmälan: Anmälan/betalning  sker av målsman via länk på EFS Norrbottens hemsida fr.o.m. 16/3.  Anmälan förlängd till den 16 maj! 

Det blir olika länkar beroende på vilken del av lägret du ska vara med på. Familj, scout, rover. Funktionärer och ledare ska också anmäla sig via länk. Ingen kostnad.
Betalning sker vid anmälan. Mer info kommer att finnas på EFS Norrbottens hemsida från mitten av mars. Anmälan är bindande. Återbetalning görs vid uppvisande av läkarintyg. 

 Betalning: Görs vid anmälan. 625:-/scout och rover. Kostnaden för familj blir 250:-/vuxen och 100:-/barn.

Information:
Mer information kommer under våren 2022, med t.ex. utrustningslista för både scouten och patrullen, dagsschema, matsedel, sopsortering, lägermärke m.m.
Men boka in datum redan nu för dig och din grupp/patrull/familj.

Anmälan:
Under rubriken Barn och sedan Klockarträsk, finns mer information och anmälan.
Annars går det använda snabblänk till anmälan här.

Med vänlig hälsning

Planeringsgruppen för Klockarträsk 2022

genom IngaBritt Johansson lägerchef

ingabritt.johansson@efs.nu 0920-20 33 42