Barn i Norrbotten

Här finns information om de läger och arrangemang som anordnas för barn i EFS Norrbotten.

 

Runt om i EFS Norrbotten arrangeras både regelbunden barn- och ungdomsverksamhet och särskilda evenemang som exempelvis läger. För att ta reda på vad som gäller i just ditt närmaste missionshus/kyrka  – kontakta ordföranden i föreningen så kan hon eller han berätta mera. Kika under Kontakter på fliken Föreningar, så hittar du kontaktuppgifter till föreningarna i Norrbotten.

Ett exempel på verksamheter runt om i de olika föreningarna är:

Scout

Äventyr och utmaningar, nya kompisar, natur, djur, eld och vindskydd. Man lär sig något nytt nästan varje gång i scouterna. Roliga saker, men också sånt som är bra att kunna. Som att tälja med kniv eller lägga bandage på någon som gjort sig illa. Det finns ingen avbytarbänk, utan vi är tillsammans och hjälps åt.

På scouterna handlar det mycket om natur, friluftsliv och omtanke med varandra. Vi har hajker, tältar, lär oss hur man klarar sig i ute i skog och mark.

Från ca 7 års ålder och uppåt kan man vara med i scouterna, det kan skilja sig lite beroende på var man bor. Hör av dig till din närmaste förening för att se om det finns en scoutverksamhet nära dig! Välkommen att höra av dig till EFS Norrbotten om du behöver hjälp med att hitta en verksamhet. Kontakta oss

Sång och musik

Tycker du om att sjunga eller spela musik? I flera föreningar finns barnkörer eller andra musiksammanhang att vara med i, exempelvis blåsorkester. Hör av dig till din närmaste förening för att se om det finns en barnkör eller annan musikverksamhet nära dig! Välkommen att höra av dig till EFS Norrbotten om du behöver hjälp med att hitta en verksamhet. Kontakta oss

________________________________________________________________________________

Nya rutiner i vårt förebyggande arbete

Som en del i vårt förebyggande arbete för att inga barn och ungdomar ska utsättas för övergrepp av något slag, samt att målsmän och anhöriga ska känna sig trygga med att skicka sina barn på våra arrangemang, kommer vi framöver att begära registerutdrag från polisens belastningsregister på ledare på våra läger.
Vi följer här EFS och Salts gemensamma linje för att skapa en trygg miljö för barn och unga.
EFS Norrbotten kommer att begära dessa utdrag för våra arrangemang, men uppdraget gäller även föreningar i sina lokala verksamheter.
Dessa registreras sedan i medlemsregistret NGO.
För riktlinjer hur man går tillväga se nedanstående information, eller kontakta
Monica Arndt, organisationssekreterare, på:
monica.arndt@efs.nu 

 

________________________________________________________________________________

Läger

Scout

Det återkommande scoutlägret som anordnas varje år är Scout- och kompislägret på Lillstrand. Vissa år anordnas även ett läger på Klockarträsk som förberedelse inför Patrullriks – EFS stora scoutläger som samlar scouter från hela Sverige. Patrullriks anordnas på olika platser i landet var tredje år. 2023 var Patrullriks i Mjösjöliden utanför Piteå.

Scout- och kompisläger

Välkomna till några fartfyllda och glada lägerdagar  på Lillstrand. Vi badar, leker, pysslar och mår tillsammans. I samarbete med Älvsby församling.

Datum: några dagar i juni
Ålder: födda 2010 – 2015
Pris:  kr
Kontakt:
Helena Olofsson,
helena.olofsson@svenskakyrkan.se
0929-149 25

 

Blåsarläger

För dig som spelar blåsinstrument finns möjligheten att vara med på blåsarevenemang två gånger om året. På vårterminen anordnas Blåsarweekend på Storstrand och på sommaren är det Blåsarläger på Lillstrand.

Blåsarläger på Lillstrand


Kom till Lillstrand för några härliga dagar med blås, vänskap och upplevelser.
Du bör ha spelat ditt instrument i minst ett år.

När: under tre dagar i augusti
Pris: 500 kr
Kontakt:
Börje Andersson: 0929-30174
bor.mar@telia.com

Blåsarweekend på Storstrand

Under Blåsarweekend träffas vi lördag och söndag med övernattning på Storstrand för de som vill. Vi spelar mycket, leker och umgås.

När: en helg på vårterminen, oftast i början av februari
Pris:  kr
Kontakt:
Börje Andersson: 0929-30174
bor.mar@telia.com

 

Vi vill att alla ska ha möjlighet att åka på läger, oavsett hur ens ekonomiska situation ser ut. Om du, eller någon du känner, vill åka på läger men tvekar på grund av lägeravgiften – hör av dig till IngaBritt Johansson så löser vi det tillsammans.